Katarzyna Gawkowska
TRENER ODŻYWIANIA, FIZJOTERAPEUTKA
Nr PWZ 73974
Z wykształcenia jestem magistrem fizjoterapii.
Ukończyłam Akademię Wychowania Fizycznego w Poznaniu, zdobywając tytuł licencjata oraz Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu zdobywając tytuł magistra.
Od 2016 roku regularnie poszerzam swoją wiedzę i zdobywam doświadczenie w dziedzinie odżywiania, współpracujący z międzynarodowym liderem w tej branży – firmą Herbalife Nutrition.
Uczestniczyłam w wielu szkoleniach z odżywiania i suplementacji z wybitnymi lekarzami i dietetykami tj:
– dr. n.med. Paweł Rajewski, *
– Dr. David Heber, *
– Dr. Luigi Gratton, *
– Susan Bowerman. *
A także w szkoleniach z fizjoterapii:
-Terapia tkanek miękkich wg koncepcji terapii manualnej Rakowskiego, II moduły, ul. Leśna 1, 62-080 Tarnowo Podgórne, 2023 rok
-Masaż tkanek głębokich, al. Jana Pawła II 36, 70-453 Szczecin, 2018 rok
-Metoda kinesiotaping, al. Jana Pawła II 36, 70-453 Szczecin, 2018 rok.
Uczestniczyłam także w 3-modułowym szkoleniu z treningu funkcjonalnego dla kobiet w ciąży, w połogu i po ciąży, zdobywając w ten sposób tytuł
,,Experta od Aktywności Kobiet w Ciąży i po Porodzie”.
Dzięki połączeniu wiedzy ze szkoleń, praktyki zdobytej podczas 5- letnich studiów oraz kilkuletnim doświadczeniu w pracy z pacjentami w największej placówce medycznej w Polsce pochodzę do każdej osoby indywidualnie i holistycznie.
Proponuję zmianę stylu życia, który jest kluczem do osiągnięcia zdrowia i świetnego samopoczucia na długie lata.
Sama na co dzień prowadzę zdrowy styl życia, tak by być przykładem dla moich podopiecznych. Uwielbiam chodzić po górach (szczególnie po Tatrach), jeżdżę na rowerze i ćwiczę na siłowni. Trenowałam także karate, zdobywając brązowy pas.
Jednak największe rezultaty zobaczyłam, kiedy zmieniłam u siebie odżywianie. Dzięki temu poprawiła się moja energia, regeneracja, odporność i skóra.
Moją misją jest pokazywanie prostej drogi do lepszego zdrowia, świetnego samopoczucia i pięknej sylwetki na długie lata.
* dr. n.med. Paweł Rajewski- prof. WSG, specjalista chorób wewnętrznych, chorób zakaźnych, hepatolog, zajmuje się diagnostyką i leczeniem otyłości, zaburzeń metabolicznych oraz chorób wątroby, konsultant wojewódzki w dziedzinie chorób zakaźnych, certyfikowany lipidolog i obesitolog, ordynator w Wojewódzkim Szpitalu Obserwacyjno-Zakaźnym w Bydgoszczy, lekarz w Poradni Chorób Wątroby, Infekcyjnych, Wewnętrznych i Zaburzeń Metabolicznych oraz w Centrum medycznym AthleticoMed, profesor akademicki w Wyższej Szkole Gospodarki. Zajmuje się diagnostyką i leczeniem otyłości, zaburzeń metabolicznych, chorób wątroby. Prowadzi badania naukowe związane z otyłością, zaburzeniami metabolicznymi i chorobami wątroby oraz ich związku z ryzykiem sercowo-naczyniowym.
* Dr. David Heber- profesor medycyny i zdrowia publicznego, certyfikowany lekarz specjalista ds. żywienia. Założyciel i Dyrektor Centrum Odżywiania Człowieka na Uniwersytecie Kalifornijskim w Los Angeles, członek Amerykańskiego Towarzystwa Żywienia, autor 240 recenzowanych artykułów naukowych i kilku profesjonalnych tekstów oraz czterech książek, główne zainteresowania naukowe to leczenie otyłości i żywienie w profilaktyce i leczeniu raka.
* Dr. Luigi Gratton – lekarz specjalista medycyny rodzinnej i lekarz kliniczny w Centrum Żywienia Człowieka UCLA w programie otyłości z czynnikiem ryzyka, autor wielu artykułów na temat odżywiania i otyłości, występował w telewizji, poruszając tematy o odżywianiu, medycynie przeciwdziałającej starzeniu się, żywieniu sportowców i innych zagadnieniach medycznych. Otrzymał dyplom The American Board of Family Practice i The American Board of Physician Nutrition.
* Susan Bowerman – zarejestrowany dietetyk, posiada dwa certyfikaty zarządu Akademii Żywienia i Dietetyki jako certyfikowany specjalista w dziedzinie dietetyki sportowej oraz certyfikowany specjalista w zakresie otyłości i kontroli wagi, jest również członkiem Akademii, była zastępcą dyrektora Centrum Żywienia Człowieka UCLA, współautorka 23 artykułów naukowych, 14 rozdziałów w książkach oraz dwóch książek.